T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Murat Atılgan Ortaokulu

Girişimcilik

GİRİŞİMCİLİK NEDİR?

Girişimcilik kelimesini duyduğunuzda akla ilk gelen soru “Herkes girişimci olabilir mi?” olacaktır. Çok kısa bir cevap vereceğim size; “HAYIR”.

Girişimcilik ruh ister, vizyon  ister, adanmışlık ister, cesaret ile kendine güven ister ve hepsinden de önemlisi ATILIM  ister. Herkes o ilk adımı atmaya cesaret edemez. Çok güzel bir fikri vardır ancak hep bir şey bekler. Sonra da geç olur. Girişimcibaşka biri o fikri hayata geçirir. Şimdi ben size bir soru sormak istiyorum.”Siz hangisi olmak istersiniz?”

İyi bir girişimci beklemez harekete geçer, duraksamaz bile daima ileriye doğru koşar.  Girişimci cesurdur ve kontrollü  riske girer. En ufak bir zorlukta yılmaz ,sorunları çözmek için fırsatları kollar. Girişimcilik zordur ama ödülü büyüktür.

 

   Neden GİRİŞİMCİ Olunur?


İş fikrinize tutku ile bağlıysanız,

Geminin kaptanı benim, işimle ilgili tüm sorumluk bende olsun diyorsanız,

Müthiş bir fikriniz var, kesin tutacak ve pazarda çok rağbet görecek diye düşünüyorsanız,

Çalışma saatlerimi ben belirleyeyim, çok çalışmakta az çalışmakta sizin bileceğiniz iş ise,

Pazarda çok ciddi fırsat varsa, (Fırsatçı Girişimcilik: Doğalgazın ilk kez geldiği illerde doğalgaz tesisatı işi yapmak gibi.)

Sabit bir getiri yerine bir gün çok zengin olabilme ihtimaline sahip bir iş yapma niyetiniz varsa, (Aylıklı olarak bir senede kazanabileceğiniz parayı bir günde kazanabilme şansının olması ve refah içerisinde yaşayabilme umudu güzeldir. Bizdeki girişimcilerin çoğunluğunun amacı haklı olarak zengin olmaktır.)

Eş, dost, akraba ve çevrem çok fazla ve ikna-iletişim kabiliyetiniz yüksekse, (Özellikle esnaf işletmeleri için çevre olmazsa olmazdır.)

Yönetim organizasyon sizin işinizse,

 

SekTöre tecrübe sahibiyseniz (ille tecrübe şart değil ama işe girişmeden önce o işin tozunu yutmak faydalıdır.),

 

ETKİNLİKLERİMİZ

 

 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.11.2015 - Güncelleme: 11.11.2015 13:52 - Görüntülenme: 36398
  Beğen | 0  kişi beğendi